Hallo, mijn naam is Wim Vanhooff

… en je hebt me betrapt: ondanks de wij-vorm die ik op m’n website gebruik, ben ik momenteel de enige achter Kleine Paradijsjes 😉

Graag had ik je hier verteld dat ik al van kindsbeen af met natuur bezig ben, dat m’n passie al heel m’n leven daar ligt. Maar dat is niet zo: m’n eerste passie was immers “de computer” en z’n oneindige mogelijkheden. Al van m’n 10de levensjaar wist ik dat daar m’n toekomst lag. Dus studeerde ik informatica aan de Universiteit Antwerpen, en had ik het geluk om bij een aantal inspirerende bedrijven te werken. M’n creativiteit kreeg de vrije teugels bij Brain²: ik stond aan de wieg van Montova, een software suite én een platform voor elektronische communicatie waarlangs duizenden bedrijven met elkaar communiceren. Later werd ik team lead voor een bende fantastische collega’s. Wat een leuke tijd!

In 2017, na lang zoeken, kon ik eindelijk een eigen droomhuisje “in ’t groen” kopen. De aangelegde siertuin was al een lust voor het oog, maar ik voelde dat er méér in zat.

In 2019 ontdekte ik dan permacultuur. Samen met Josse van Eetbaar Landschap ontwierp ik m’n eigen voedselbosje, en ook de rest van m’n tuin kwam in het vizier. Met dezelfde passie waarmee die 10-jarige Wim zich op z’n eerste computer stortte, stort ik me nu op m’n permacultuur-tuin.

Later in 2019 volgde ik een Permaculture Design Course bij Sandra van Aardebloesem. Wat een eye-opener! Ik wist dat de Mens de neiging heeft tot korte-termijn-denken, maar wat ik daar ontdekte, daar zakte m’n broek (figuurlijk) van af. Maar ik ontdekte ook dat we intelligente en compassievolle beslissingen kunnen maken, waardoor Mens en Natuur samen tot hun recht komen.

Dus besliste ik dat ik deel wilde zijn van “de oplossing”, goed beseffende dat ik ook deel zou blijven uitmaken van “het probleem”. Onder het motto “kies je niveau van hypocrisie”, bleef ik niet bij de pakken zitten, en zo werd kleineparadijsjes.be geboren.

Want wat ik wél al heel m’n leven graag doe is dingen mooi maken. En als permacultuur ontwerper geef ik als het ware het stuur aan Moeder Aarde, en doe ik m’n best om het mooiste en het beste van haarzelf naar boven te laten komen.

Als je ook deel wil zijn van de oplossing, wil ik je heel graag bijstaan om je eigen kleine paradijsje te bouwen